Astăzi am avut poftă de ceva sărat, moale, pufos, aromat și, nu în ultimul rând, potrivit pentru copii. Cam multe condiții de îndeplinit! Potrivite pentru copii, rapid și ușor de facut mi se par brioșele, deci voi face niște brioșe sărate sau brioșe aperitiv. Caut ceva inspirație pe internet și ajung la rețeta de brioșe cu cașcaval a lui Adi Hădean – perfect match cu ce aveam prin frigider 🙂
Ingrediente: 280 g făină, o linguriță praf de copt, 60 g unt, 1 ou, 120 g cașcaval, 250 ml lapte bătut sau sana, frunze de pătrunjel, un praf de piper și unul de sare (opțional).
Am amestecat făina cu praful de copt, piperul și sarea. Peste acestea am adăugat oul, untul dat pe răzătoare (niciodată nu reușesc să mă organizez să-l scot mai devreme din frigider să se înmoaie puțin, așa că soluția pe care am găsit-o este să-l dau pe răzătoare), laptele bătut sau sana, cașcavalul și frunzele de pătrunjel. Am pus aluatul în formele de brioșe și le-am dat la cuptor până s-au rumenit frumos, aproximativ 15-20 de minute. Sfat: pentru un aspect neted si frumos, după ce le pui în forme, nivelează-le cu o linguriță umedă 😉
Au ieșit delicios de pufoase. Perfecte pentru un mic dejun sănătos, stropite cu puțină dulceață de ardei iute (doar pentru adulți). Să aveți poftă!
Love, Veronica