Cheesecake cu dulceață

septembrie 18, 2020 0 Comentarii

Acest cheesecake este un desert pe cât de delicios, pe atât de rapid și simplu de făcut. În plus, este fără coacere – îl poți prepara atât vara (decorat cu o cupă de înghețată și stropit cu un delicios sirop de vișine), cât și iarna (îmbrăcat în dulceața preferată cu gust de vară). Găsești ușor în magazin toate ingredientele necesare. Nu-ți mai rămâne decât să le amesteci, să îl stropești pe deasupra cu dulceața preferată din cămară și să te bucuri de el împreună cu cei dragi.

Ingrediente pentru blat: 250 g biscuiți digestivi, 100 g unt topit rece, o linguriță de scorțișoară (dacă biscuiții nu sunt suficient de aromați).

Ingrediente pentru cremă: 400 g cremă de brânză, 250 g brânză mascarpone (sau tot cremă de brânză), 300 ml smântână dulce, 130 g zahăr, o lingură zeamă de lămâie, aromele preferate (lămâie, vanilie, portocală).

Vei avea nevoie de o formă de tort cu diametrul de de 23 cm, cu pereții detașabili.
Sfărâmă biscuiții digestivi, amestecă-i cu scorțișoara și cu untul topit, apoi întinde-i și presează-i bine în tavă (te poți folosi de o lingură sau de un pahar) – blatul este gata.
Bagă tava în frigider, iar între timp ocupă-te de cremă. Amestecă cele două feluri de brânză cu zahărul, aromele și smântâna bătută frișcă – gata și crema.
V-am spus că e rapid 🙂 Tot ce mai ai de făcut este să întinzi uniform crema peste blat. Apoi urmează cea mai dificilă parte: așteptarea – cheesecake-ul are nevoie de câteva ore bune de stat la rece (3-4 ore sau chiar peste noapte).
Însă așteptarea îți va fi răsplătită pe deplin. Când îl servești, îmbracă-l într-o delicioasă dulceață de nuci verzi, de vișine cu mentă sau de cireșe (amare, cu trandafiri sau cu amaretto) – le găsești pe toate pe rafturile cămării.
Un desert simplu de care nu te vei plictisi curând, pentru că îl poți reface mereu altfel!

Love, Veronica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică