Cornuri cu dulceață și nuci, fără zahăr

aprilie 8, 2021 0 Comentarii

Potrivite pentru cei mici, deoarece nu conțin zahăr, dar un deliciu și pentru cei mari – aceste cornuri moi și pufoase se prepară ușor, le poți lua oriunde cu tine pentru o gustare rapidă, dar merg de minune și ca mic dejun, lângă un pahar de lapte proaspăt.

Ingrediente: 300 g făină, 50 g unt, 100 ml lapte, un ou, 5 g drojdie uscată, o linguriță de miere, un vârf de cuțit pudră de vanilie.

Umplutură: dulceață de piersici fără zahăr, nuci măcinate.

Amestecă făina cu drojdia și vanilie. Topește untul și amestecă-l cu laptele, mierea și oul (amestecul trebuie să fie doar puțin călduț). În continuare, toarnă încet lichidul peste făină și frământă câteva minute, până obții un aluat moale și nelipicios. Acoperă aluatul și lasă-l la dospit (la temperatura camerei) jumătate de oră.

După ce își mărește volumul, împarte aluatul in 6-8 biluțe. Întinde-le ușor cu sucitorul pe fiecare în parte, apoi așază-le una peste alta, având grijă să ungi cu puțin unt moale fiecare foaie. Apasă cu sucitorul „turnulețul” astfel format și întinde-l într-o foaie rotundă, de aproximativ 1 cm grosime. Taie foaia din centru spre margine, decupând astfel 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi așază umplutura (formată dintr-un borcan de dulceață de piersici fără zahăr, amestecat cu 3-4 linguri de nucă măcinată) și rulează cornurile dinspre exterior spre interior. Unge apoi cornurile cu un ou amestecat cu puțin lapte și bagă-le la cuptorul încins la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute.

Un desert sănătos care poate rivaliza cu cele mai sofisticate croissante 😊

Love, Veronica

 

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică