Cornulețe fragede cu dulceață de gutui fără zahăr

aprilie 5, 2020 0 Comentarii

Aceste cornulețe sunt, pe cât de simplu de făcut, pe atât de delicioase. Aluatul nu conține zahăr, iar dacă folsești și dulceață fără zahăr vei avea o gustare excelentă sau un desert sănătos. Gata introducerea, să trecem la treaba!

Ingrediente: 250 g smântână, 200 ml lapte sau apă minerală, 400 g osânză, 1 kg făină, drojdie cât o nucă, dulceață de gutui fără zahăr (sau orice altă dulceață preferi, însă una care nu curge).

Ies destul de multe cornulețe din aceste cantități – nouă ne plac foarte mult, însă poți înjumătăți cantitățile pentru început. Garantat la tura următoare le vei face ca mine 🙂

Dizolvă drojdia în lapte sau în apa minerală. Amestecă toate ingredientele, mai puțin dulceața, apoi pune aluatul rezultat la frigider pentru aproximativ 2 ore. După ce îl scoți, întinde-l cu un sucitor și dă-i o forma rotundă. Taie bucăti în formă de triunghi, din centru spre exterior. Pune o linguriță de dulceață spre margine, apoi ruleaza-le spre interior. Așază-le într-o tavă, pe hârtie de copt și bagă-le la cuptor până se rumenesc (în jur de 20 de minute, în funcție de cuptor). Înainte să le bagi la cuptor le poți unge cu ou pentru un aspect mai apetisant, dacă vrei să le lași așa, simple. Alternativ, le poți pudra cu zahăr după ce le scoți din cuptor.

Eu le-am umplut cu dulceață de gutui fără zahăr și le-am uns cu ou. Se topesc în gură de fragede ce sunt, iar pe copii abia i-am oprit să nu le devoreze pe toate. Trebuie să încerci și tu!

Love, Veronica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică