Acest cheesecake este un desert pe cât de delicios, pe atât de rapid și simplu de făcut. În plus, este fără coacere – îl poți prepara atât vara (decorat cu o cupă de înghețată și stropit cu un delicios sirop de vișine), cât și iarna (îmbrăcat în dulceața preferată cu gust de vară). Găsești ușor în magazin toate ingredientele necesare. Nu-ți mai rămâne decât să le amesteci, să îl stropești pe deasupra cu dulceața preferată din cămară și să te bucuri de el împreună cu cei dragi.
Ingrediente pentru blat: 250 g biscuiți digestivi, 100 g unt topit rece, o linguriță de scorțișoară (dacă biscuiții nu sunt suficient de aromați).
Ingrediente pentru cremă: 400 g cremă de brânză, 250 g brânză mascarpone (sau tot cremă de brânză), 300 ml smântână dulce, 130 g zahăr, o lingură zeamă de lămâie, aromele preferate (lămâie, vanilie, portocală).
Vei avea nevoie de o formă de tort cu diametrul de de 23 cm, cu pereții detașabili.
Sfărâmă biscuiții digestivi, amestecă-i cu scorțișoara și cu untul topit, apoi întinde-i și presează-i bine în tavă (te poți folosi de o lingură sau de un pahar) – blatul este gata.
Bagă tava în frigider, iar între timp ocupă-te de cremă. Amestecă cele două feluri de brânză cu zahărul, aromele și smântâna bătută frișcă – gata și crema.
V-am spus că e rapid 🙂 Tot ce mai ai de făcut este să întinzi uniform crema peste blat. Apoi urmează cea mai dificilă parte: așteptarea – cheesecake-ul are nevoie de câteva ore bune de stat la rece (3-4 ore sau chiar peste noapte).
Însă așteptarea îți va fi răsplătită pe deplin. Când îl servești, îmbracă-l într-o delicioasă dulceață de nuci verzi, de vișine cu mentă sau de cireșe (amare, cu trandafiri sau cu amaretto) – le găsești pe toate pe rafturile cămării.
Un desert simplu de care nu te vei plictisi curând, pentru că îl poți reface mereu altfel!
Love, Veronica