Cotlet de porc cu dulceață de ceapă roșie

septembrie 6, 2019 0 Comments

Nu e nici un secret, eu și întreaga mea familie suntem mari iubitori de ceapă! Pentru mulți dulceața de ceapă pare un produs greu de asortat culinar, însă sunt sute de rețete în care aceasta este vedeta farfuriei! Pe lângă cele mai simple bruschete cu dulcață de ceapă pe pat de branză de capră, te invităm să descoperi o rețetă simplă cu aspect și gust gourmet, gata în doar 20 min!

Ingrediente: 6 cotleturi de porc dezosate, 2 lingurițe de oțet balsamic, 2 lingurițe de miere, 1 linguriță ulei de măsline, 1 lingură pastă de usturoi, sare, ulei de măsline, fulgi de piper roșu zdrobit, 6 lingurite de gem de ceapă, 6 lingurite brânză de capră se sfărâmă, Glazură balsamică, Opțional: cimbru proaspăt.

Puneți cotletele de porc într-o pungă de plastic cu dimensiunea de galon. Adăugați oțetul balsamic, mierea, uleiul de măsline și pasta de usturoi. Masează sacul până se acoperă uniform. Marinați cel puțin 1 oră.  Cotletul de porc se prepară în aproximativ 3-5 minute pe parte pe un grătar mediu înalt.

Dacă folosești gratarul și nu ești mare fan al marginilor carbonizate, fii cu ochii in patru la foc, deși eu cred ca acele margini sunt absolut delicioase. În ultimul minut de la grătar, adăugă puțină dulceață de ceapă și brânză de capră mărunțită pe cotletul de porc. Apoi strecoară niște glazură balsamică și frunze proaspete de cimbru.

Pentru servire, fii darnic și pune pe masă dulceața din cămară folosită, pentru cei ce vor un extra de iubire în farfuria lor. Să aveți poftă! Love, Veronica.


Leave a Comment

Your email address will not be published.