Orez cu lapte și dulceață de cireșe amare

septembrie 6, 2019 0 Comentarii

Acest desert nu are nevoie nici de prezentare sau introducere, ba chiar nici de reţetă. Orezul cu lapte este, pentru mulți dintre noi, desertul copilăriei, cel care era gătit și servit cu mare pricepere de bunici și amici. Diminețile noastre sunt diferite atunci când alegem să ne bucurăm de un bol plin de iubire. Dacă și ție îți e dor de gustul copilăriei, vezi mai jos o rețetă simplă și rapidă pentru o dimineață altfel!

Ingrediente: o cană de orez, trei căni de lapte, 2-3 linguri de zahăr sau după gustul vostru, o păstaie de vanilie, un praf de sare și, cel mai important ingredient – dulceaţă de cireşe amare.

Începe prin a pune laptele la fiert împreună cu zahărul, sarea și păstaia de vanilie despicată în două pe lungime. Între timp asigură-te că orezul este spălat – îți recomand să îl treci prin 2-3 ape. Când laptele începe să se ridice în cratită, adaugă orezul și lasă-l să fiarbă la foc mediu 15-20 minute, timp în care mai poartă o lingură în el să nu se prindă de fundul vasului. Când orezul este fiert, dă cratița la o parte și îndepărtează păstaia de vanilie. Et voila!, acum e pregătit pentru a fi devorat de cei dragi.

Nu uita să adaugi peste orez și câteva lingurițe de dulceață de cireșe amare! E bun când e cald, delicios și rece. Încearca și tu!

Love, Veronica.

 

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică