Orez cu lapte și dulceață de cireșe amare

septembrie 6, 2019 0 Comments
  • Acest desert nu are nevoie nici de prezentare sau introducere, ba chiar nici de reţetă. Orezul cu lapte este pentru multi dintre noi, desertul copilariei, cel care era gatit si servit cu mare pricepere de bunici sim amici. Diminetile noastre sunt diferite, atunci cand alegem sa ne bucuram de un bol plin de iubire.Daca si tie iti e dor de gustul copilariei, vezi mai jos o reteta simpla si rapida pentru o dimineata altfel!

Ingrediente: o cană de orez, trei căni de lapte, 2-3 linguri de zahăr sau după gustul vostru, o păstaie de vanilie, un praf de sare si cel mai important ingredient – dulceaţă de cireşe amare.

Incepe prin a pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, sarea si pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Intre timp asigura-te ca orezul este spalat sau iti recomand sa il treci prin 2-3 ape. Cand laptele incepe sa se ridice in cratita, adauga orezul si lasa-l sa fiarba la foc mediu 15-20 minute, timp in care mai poarta o lingura in el sa nu se prinda de fundul vasului. Cand orezul este fiert, da cratita la o parte si indeparteaza pastaia de vanilie. Si Voila!, acum e pregatit pentru a fi devorat de cei dragi.

Nu uita sa adaugi peste orez si cateva lingurite de dulceata de cirese amare! E bun cand e cald, delicios si rece. Incearca si tu! Love, Veronica.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.