Papanași cu dulceață de vișine cu mentă

aprilie 3, 2020 0 Comentarii

Un preparat minunat și foarte cunoscut, care nu mai necesită nici o prezentare. Pe cât de simplu, pe atât de de-li-cios!

Ingrediente: 500 g brânză dulce de vaci (se mai poate adăuga și brânză făgăraș sau orice alt fel de brânză dulce), 300 g făină, 2 ouă, arome (în funcție de preferințe, poți adăuga zahăr vanilat, esență de portocale, coajă de lămâie – eu am avut din lămâiul propriu 🙂 ), puțin bicarbonat, puțină sare, smântână și dulceață de vișine cu mentă pentru ornat.

Eu n-am mai adăugat zahăr în compoziție – având în vedere că voi turna râuri de dulceață peste ei, n-am mai considerat necesar 🙂 În plus, mai eliminăm și din caloriile care chiar nu sunt necesare.

Amestecă bine toate ingredientele, mai puțin dulceața și smântâna. Încearcă să nu frămânți prea mult aluatul, pentru ca preparatul final să-și păstreze pufoșenia. Pune uleiul la încins într-o tigaie sau o cratiță mai adâncă – papanașii trebuie scufundați în ulei, neaparat la foc mediu, pentru a se prăji uniform și să fie prăjiți și în interior. Modelează papanașii și bilele, cu mâna dată prin făina, apoi pune-i in tigaie pentru 5-6 minute. Scoate-i pe un șervețel sau pe un prosop de hârtie, pentru a absorbi uleiul în exces.

Pune un papanaș pe o farfurie, adaugă-i o bilă în vârf și unge-l din belșug cu smântână și dulceață. Eu am ales dulceața de vișine cu mentă pentru gustul acrișor și aroma proaspătă, dar poți pune orice dulceață îți place. Lasă borcanul pe masă, pentru un extra de iubire 😉

Încearcă și tu, cei dragi vor fi impresionați cu siguranță!

Love, Veronica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică